Mega Spotlight

Er is hard gewerkt aan het Mega Spotlight-programma. Enkele jaren terug was dit programma razend populair op VBRO (Spotlight stopte toen dit station overschakelde naar 100% Nederlandstalige muziek). Nu is het dus ook op jouw favoriete station te horen!

Het fantastische hieraan is dat heel wat meer luisteraars zullen kunnen genieten van deze radiodocumentaires die met veel zorg worden samengesteld. Via een reeks stations in Nederland en Vlaanderen en dedicated internet-stations kan de hele wereld nu luisteren naar Mega Spotlight.

Elke reeks afleveringen van Mega Spotlight wordt opgebouwd rond een bepaalde artiest of groep die in de jaren 50 en/of 60 razend populair was.

Sommige afleveringen vertellen het levensverhaal van een artiest, meestal aan de hand van een diepte-interview met een autoriteit uit Vlaanderen of Nederland. Andere afleveringen focussen zich dan weer op één album of een aantal bij elkaar horende singles van de artiest, en nog andere zijn specifieke documentaires rond een bepaalde gebeurtenis in het leven van de artiest. We krijgen hierbij een diepgaand inzicht in het leven en muzikale werk van de artiest of groep in kwestie. Soms worden hierbij ook zeldzame opnames gebruikt die menig muziekliefhebber zullen verrassen!

Intussen worden interviews verknipt en gemonteerd, muziekjes uitgezocht en vele boeken doorworsteld voor extra weetjes rond onder andere Roy Orbison, The Everly Brothers en Elvis Presley. Er zitten echter ook nog een aantal andere grote artiesten in de pijplijn van Mega Spotlight

Over Nico

De radiomicrobe is bij Nico Declerck jarenlang onderliggend aanwezig geweest. Pas rond zijn dertigste is deze "ziekte" tot uiting gekomen in een Elvis-programma dat jarenlang gelopen heeft op de lokale radio. Elvis en andere tijdsgenoten dragen zijn voorkeur weg en dat bleek al gauw in de reeks Spotlight's die toen uitgezonden werden. Pop uit de jaren 60 en 70 is leuk, maar toch is er een voorkeur voor de country van de jaren 60 en 70 en dat komt duidelijk naar voor zijn de programma's die hij maakt. Een jarenlange samenwerking met Ad Vlaminck heeft er voor gezorgd dat Nico na enkele sabbat-jaren de draad van Elvis en andere tijdsgenoten weer heeft opgenomen.
Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


5 + = zes

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>